четверг, 3 февраля 2022 г.

"Екологічне виховання через виконання трудових завдань та завдань з охорони природи"

 


§  Перебуваючи з дітьми в парку, помилуйтеся його красою, погодуйте білочку горішками. Акцентуйте увагу на тому, що вона жива і також хоче їсти.

§  Разом з дітьми уважно розгляньте кімнатні рослини, які є у вас вдома. Доручіть дітям самостійно дізнатися, які рослини більш вологолюбиві, а які менше і полити їх.

§  Виконайте разом з дітьми таку роботу: у дві склянки посадіть цибулини, але в одну налийте воду, а в іншу – ні. Далі поспостерігайте за змінами. Висновок зробіть разом з дітьми.

§  Пересадіть зі свого городу кущ помідорів чи чорнобривців, а потім разом з дітьми спостерігайте, де довше буде рости рослина – на городі чи у квартирі? Чому?

§  Восени, працюючи на присадибній ділянці, зверніть увагу дітей на стан рослинності. Чому зів’яли рослини на городі? Чому опало листя? Хай про все це розкажуть вам діти.

§  Поспостерігайте разом з дітьми за мешканцями акваріуму і спитайте в дітей: чому на поверхню води піднімаються молюски? Чи добре живеться рибкам в акваріумі? При необхідності разом з дітьми частково замініть воду в акваріумі.

§  Перебуваючи з дітьми на природі, створюйте або використовуйте ситуації, коли дитині слід дотримуватися певних правил поведінки: не кричати й не лякати пташок, не ламати гілок, руйнувати павутиння, не збивати гриби тощо.

Пам’ятайте глибоку народну мудрість: дитина вчиться всього, що бачить у себе вдома.

Комментариев нет:

Отправить комментарий